De groei van een pup en HD en ED

De groei van een pup.

Leuk een pup in huis … maar lees dit goed en bekijk de foto’s.
Houdt voor een 8/10 weken oude pup deze foto' s in gedachten. Hun botten kunnen elkaar nog steeds niet raken. Ze bewegen zo, zachtjes met grote drijvende benen en wankele bewegingen, omdat hun gewrichten volledig zijn gemaakt van spieren, pezen, ligamenten met huid ligamenten (een band van bindweefsel om een gewricht). Niets past perfect of heeft nog een echte structuur.

Wanneer je ze buitensporig inzet of hun lichaamsbeweging niet beperkt om te voorkomen dat ze in deze periode overdrijven, garandeer je hen niet de kans om goed te groeien. Elke grote sprong of zonder controle loopt veroorzaakt impact tussen gezamenlijke leiders. Een gematigde en gerationaliseerde oefening heeft geen problemen.

Als je je puppy op en neer laat springen van de bank of bed, neem je hem mee op lange wandelingen, hem zonder adequate insluiting op de gladde vloeren laat rennen of glijden, beschadig je de gewrichten.

Je kunt dit maar één keer goed doen. Een goedgebouwd fysiek is iets dat voortvloeit uit uitstekende kwaliteit fokkerij en geweldige training van jou, de eigenaar, om een gezonde pup uit te laten groeien tot een gezonde volwassen hond … kortom een goede gezonde samenwerking.

Zodra de puppy gegroeid is heb je de rest van je leven om te spelen en hogere intensiteitsoefeningen te doen. Blijf dus rustig zolang het nog een pup is en geef hem een cadeau dat maar één keer gegeven kan worden … gezonde gewrichten!HD en ED

Honden moeten worden geröntgend op HD en sommige rassen, zoals de berner sennenhond, moeten ook geröntgend worden op ED.

Hieronder staat een link waar alle informatie te vinden is, wat js HD en ED, wat is de oorzaak, erfelijke of externe factoren, de juiste voeding, wat om dit te voorkomen en hoe te handelen. Lees deze informatie goed, zodat u bewust bent van de risiico's.

https://thebears.home.xs4all.nl/HD-ED%20vererving.htm?fbclid=IwAR3MvTZFsOlDZFfT2qkOCOLsB8Ol0Uu2wBrLDUAPfQWx5nFxOQ_OUthlYS4

Deel deze pagina